Hrvatski radio

Radio Split

Stanovi za mlade koji napuštaju dječje domove

28.02.2020.

08:17

Autor: Joško Krželj

Stanovi za  mlade koji  napuštaju dječje domove

Stanovi za mlade koji napuštaju dječje domove

Foto: - / -

Nakon dugotrajnog rada na realizaciji projekta „Četiri palme“ 21. veljače ishođena je građevinska dozvola za rekonstrukciju postojeće zgrade u objekt za punoljetne korisnike bez adekvatne roditeljske skrbi, prvenstveno iz Doma Maestral u Splitu, a potom s područja cijele Hrvatske.

Objekt će, također, primiti i tzv. „Kuću za roditelje“ koja će preseliti iz Gundulićeve ulice u Šimićevu ulicu.Projektom se planira rekonstruirati postojeći zapušteni i napušteni objekt u Šimićevoj ulici u Splitu u građevinu stambene namjene koja će sadržavati 8 stambenih jedinica: šest garsonijera i jedan trosobni stan koji će biti namijenjeni bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja te jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece s područja Urbane aglomeracije Split, a čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split.U  tijeku je priprema javne nabave radova za rekonstrukciju i izgradnju, a čija je vrijednost oko 10 milijuna kuna. Osim toga, Grad Split 25. veljače prijavio je projekt „Četiri palme“ na ITU poziv Europskog fonda za regionalni razvoj „Brownfield na području Urbane aglomeracije Split“, s ciljem ostvarivanja bespovratnih sredstava u iznosu od 4.500.000,00 kuna.Realizacijom ovog projekta u 2021. godini Grad Split će otvoriti vrata novim korisnicima specifičnih socijalnih usluga, a u cilju zaštite najugroženijih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.