Hrvatski radio

Radio Split

Staze Čudotvorne Gospe Sinjske

11.08.2021.

12:36

Autor: RS

Foto: www.stazagospisinjskoj.com

Foto: www.stazagospisinjskoj.com

Foto: - / -

Ponukana globalnom pandemijom koja je još uvijek prisutna, Splitsko-dalmatinska županija je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja, Turističkom zajednicom grada Solina, Turističkom zajednicom općine Dugopolje, općinom Klis i HGSS – Stanicom Split

i uz odličnu suradnju sa Svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, krenula u projekt izrade nove web stranice Staze Gospi Sinjskoj i pripadajućeg sadržaja interaktivnog virtualnog vodiča u kojem su mapirana sva prirodna i kulturna bogatstva na dionici Staze od Solina do Sinja.
Povijesna – hodočasnička Staza Gospi Sinjskoj prikazana je u novom, modernom ruhu, kroz više od 170 virtualnih 360 panorama, obogaćena interaktivnim - audio, video, foto i tekstualnim sadržajima.

Prigodna glazbena podloga prati sadržaje povijesnog i duhovnog konteksta, a moguće je i prikupljanje virtualnih žigova na ustaljenim kontrolnim točkama staze od Solina do Sinja.

Svaki korisnik virtualnog vodiča i web stranice Staze Gospi Sinjskoj nesumnjivo će uživati u povijesnim, sakralnim, duhovnim, kulturnim i prirodnim ljepotama ovoga kraja što će ga potaknuti u odluci da prođe ovaj stoljetni hodočasnički put.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.