Hrvatski radio

Radio Split

Stipendije i za 20 osoba s invaliditetom

02.01.2020.

14:31

Autor: RS

Stipendije i za 20 osoba s invaliditetom

Stipendije i za 20 osoba s invaliditetom

Foto: - / -

Novom mjerom u ovoj školskoj i akademskoj 2019/2020. godini Grad Split je prvi put osigurao novčane potpore mladim osobama s invaliditetom, splitskim učenicima i studentima. Temeljem javnog poziva, svoje pravo na financijsku potporu ostvarilo je 20 korisnika: 13 učenika srednjih škola

i sedam studenata s invaliditetom. 600 kn na mjesec primat će učenici srednjih škola, 800 kuna mjesečno studenti koji studiraju u Splitu te 1000 kuna na mjesec studenti koji studiraju izvan Splita. Ukupno je u Proračunu Grada osigurano 150 tisuća kuna. Osim spomenutih potpora osobama s invaliditetom, Grad je dodijelio i 36 novih potpora učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji za ovu školsku i akademsku godinu. Riječ je o 20 učenika srednjih škola i 16 studenata.

Nastavlja se i stipendiranje 219 učenika i studenata iz socijalno ugroženih obitelji koji su pravo na potporu ostvarili ranijih godina. Osigurana sredstva za ovu vrstu potpore u Proračunu Grada Splita iznose 2,1 milijun kuna, a mjesečni iznosi su 600 kuna za učenike srednjih škola, 800 kuna za studente koji studiraju u Splitu i 1000 kuna za studente koji studiraju izvan Splita. Važno je naglasiti da je Javni poziv za dodjelu potpore učenicima i studentima iz socijalno ugroženih obitelji otvoren do 30. travnja 2020. godine, pa svi oni koji zadovoljavaju uvjete još mogu predati prijave. Sve informacije su na mrežnoj stranici www.split.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.