Hrvatski radio

Radio Split

Stipendije za studente pomorstva

17.12.2015.

07:47

Autor: Joško Krželj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić danas je svečano uručio 72 stipendije za školsku i akademsku godinu 2015./2016. učenicima i studentima pomorskih zvanja koji se školuju u srednjim školama i visokim pomorskim učilištima na području četiri dalmatinske županije.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture već devetu godinu zaredom dodjeljuje stipendije učenicima i studentima pomorskih škola i fakulteta s ciljem olakšavanja njihova školovanja, promocije zanimanja u pomorskom području i potpomaganja razvoja gospodarske grane koja u Hrvatskoj ima višestoljetnu tradiciju.Na ovogodišnji natječaj za dodjelu stipendija pristiglo je ukupno 350 prijava učenika i studenata, a stipendiju je dobio 151 stipendist, od toga 100 učenika i 51 student.Iznos pojedinačne stipendije za učenike iznosi 800 kuna mjesečno, a za redovite studente 1200 kuna mjesečno.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.