Hrvatski radio

Radio Split

Stranke Pametno i Možemo zamrzavaju suradnju s gradonačelnikom Puljkom

29.03.2022.

12:05

Autor: HRT Radio Split

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Stranke "Pametno za Split i Dalmaciju" i "Možemo", koje su dio programske suradnje i većine u splitskom Gradskom vijeću, zamrznut će suradnju s gradonačelnikom Ivicom Puljkom dok ne smijeni dogradonačnika Bojana Ivoševića protiv kojega je DORH podigao kaznenu prijavu zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije.

Ističu kako se Gradsko vijeće većinu mandata bavi ekscesima, umjesto strateškim problemima grada, te da se velika količina energije i medijskoga prostora troši na bavljenje samima sobom, dok esencijalni problemi ostaju na marginama javnog interesa. Ne ulazeći u Ivoševićevu krivnju o kojoj će u konačnici odlučiti sud, smatraju da podizanjem optužnice Ivošević mora otići. Gradska vijećnica stranke "Pametno" Kristina Vidan:

 


Kristina Vidan

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović napisao je danas na Facebooku da gradonačelnik Puljak nakon, kako je naveo, „jadnog i tužnog pokušaja obrane zamjenika Ivoševića mora otići. Svi moralni standardi koje su sami postavili rasplinuli su se u nepunih godinu dana, a projektni partneri se razbježali. Predsjednik Gradskog vijeća se crveni od srama i dopisom pokušava sanirati ovu sramotu barem djelomično" - navodi Mihanović i poziva na nove izbore.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.