Hrvatski radio

Radio Split

Studentski skup "(Re)interpretacije povijesti umjetnosti",

13.04.2016.

12:34

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji studenata s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu, jutros je počeo 2. međunarodni simpozij mladih povjesničara umjetnosti koji će trajati do petka, 15. travnja u prostorijama Filozofskog fakulteta u Splitu.

Ovogodišnja je tema skupa "(Re)interpretacije povijesti umjetnosti", koja otvara nova pitanja za povijesno-umjetničku struku, ali i srodne joj društvene i humanističke znanosti, s ciljem popularizacije povijesno-umjetničke struku. Simpozij je interdisciplinaran i namijenjen je studentima svih grana društvenih i humanističkih znanosti, ali i "nestručnoj" publici svih uzrasta.
 
Izlagači će primarno biti studenti iz više zemalja (Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Češke...), a plenarni izlagači su dva renominirana profesora s Filozofskog fakulteta u Splitu - dr. sc. Dalibor Prančević i dr. sc. Vedran Barbarić.
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.