Hrvatski radio

Radio Split

Stvaranje Certifikata kulturnog turizma

24.05.2021.

08:36

Autor: RS

Stvaranje Certifikata kulturnog turizma

Stvaranje Certifikata kulturnog turizma

Foto: - / -

Sekcija Zajednice kulturnog turizma, jedno je od deset strukovnih tijela vezanih za turizam koja djeluju pri Županijskoj Gospodarskoj komori Split djeluje od 2018. godine i intenzivno radi na okupljanju svih dionika kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije

i pozicioniranju kulturnog turizma kao destinacijskog brenda županije. 

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella ističe da je Splitsko-dalmatinska prva županija koja je prije 12 godina napravila Strategiju razvoja kulturnog turizma, ali s obzirom na bogatstvo UNESCO lokaliteta i kulturne ponude nismo još iskoristili sve mogućnosti kulturnog turizma. Kultura je po svim statistikama najveći motivator dolaska u destinaciju, stoga u ovoj zahtjevnoj sezoni treba dodatno naglasiti našu iznimno vrijednu i bogatu kulturnu ponudu, smatra i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Projekt Prezentacije kulturnog turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji samo je početak plana da se svi sudionici u kulturi uključe i pošalju snažnu poruku stranom i domaćem turističkom tržištu o bogatoj ponudi i nasljeđu županije kao kulturne i turističke destinacije.

Pored nastavka rada na projektu prezentacije kulturnog turizma županije Sekcija ima želju kreirati Certifikat kulturnog turizma, koji bi pod jednim logom objedinio kulturno-turističku ponudu županije te su i ovim putem pozvali sve koji su zainteresirani da se uključe i podrže ovaj projekt. Budite uključeni, komunicirajte i surađujte, ujedno je jedna od osnovnih poruka s predstavljanja upućena svima koji sudjeluju u stvaranju kulturnog brenda destinacije - izvijestili su iz Županijske komore.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.