Hrvatski radio

Radio Split

Suđenje Zavadlavu nastavljeno je ispitivanjem svjedoka: Pokazao mi je sliku kalašnjikova,

20.03.2023.

15:17

Autor: HRT; Radio Split

 Filip Zavadlav

Filip Zavadlav

Foto: Ivo Čagalj/ PIXSELL / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu, zbog trostrukog ubojstva u splitskom Varošu prije tri godine. Ispitano je nekoliko svjedoka, a prvi se u sudnici pojavio socijalni radnik Zlatko Lovrić, koji je tijekom godina vodio brigu o obitelji Zavadlav. 

S obzirom da sutkinja Višnja Strinić na ponovljenom suđenju pokušava utvrditi motive trostrukog ubojstva, Lovriću je postavila pitanja poznaje li osobe koje su dolazili u stan obitelji Zavadlav i prodavali drogu njegovu bratu Stanislavu:

Socijalni radnik

 Ispitana je i svjedokinja koja je zajedno s kćerkom poznala i povremeno se družila sa Filipom Zavadlov. Svjedokinja je  zamolila da se u javnosti ne spominju osobni podaci, a o poznanstvu s optuženim je kazala:Svjedokinja - suđenje Zavadlav

 Svjedočio je i Filipov poznanik koji tvrdi da mu je optuženi zbao spomenuti imena žrtava  Torlaka i Bobana, ali ne i Paića, no da nije znao o kakvim problemima se radilo. Suđenje se nastavlja sredinom travnja saslušanjem novih svjedoka, a Filipov odvjetnik Tadiša Milošević traži da se svi vještaci ponovno ispitaju:

Odvjetnik Tadiša Milošević -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.