Hrvatski radio

Radio Split

Sutra akcija u prometu "Motocikli / mopedi"

27.07.2022.

10:50

Autor: PU Split

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije teške tjelesne ozljede, tri prijetnje i osam krađa. U posljednja 24 sata evidentirano je trinaest prometnih nesreća od kojih je osam s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže i četiri su lakše ozlijeđene.

Zadobili tešku tjelesnu ozljedu

Rano jutros u bolnici je liječničku pomoć zatražio 18-godišnjak koji je nešto poslije ponoći fizički napadnut u Splitu u ulici Šetalište Petra Preradovića na području Bačvica. Prema izjavi oštećenog napala ga je grupa stranih mlađih osoba. U bolnici mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda u predjelu glave zbog čega je zadržan. Nadalje, jutros oko 5 sati u Makarskoj, u ulici Marineta 27-godišnjak i 28-godišnjak su se verbalno a potom i fizički sukobili s grupom od nekoliko mlađih muških osoba prilikom čega su obojica ozlijeđeni u predjelu glave. I jednom i drugom je nakon pružene liječničke pomoći utvrđena teška tjelesna ozljeda. Slijede daljnji policijski izvidi i kriminalističko istraživanje.

Najava akcije u prometu – „MOTOCIKLI / MOPEDI“

Sutra, u četvrtak, 28. srpnja 2022. u vremenu od 16 do 20 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanje prometnih nesreća i prekršaja koje uzrokuju vozači mopeda i motocikala.

Akcija je usmjerena sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebno prekršaja prekoračenja brzine, vožnje pod utjecajem alkohola/droga, korištenje mobilnog telefona, nepropisna pretjecanja, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, te posebno prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, nose zaštitne kacige i posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, a također i vozače osobnih i teretnih vozila da svojom vožnjom ne ugrožavaju upravo vozače mopeda i motocikala, kako bi odgovornim ponašanjem zajedno doprinijeli sigurnosti u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.