Hrvatski radio

Radio Split

Svako dijete treba obitelj!

18.01.2023.

12:22

Autor: Ivona Jakić

Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma"Maestral"

Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma"Maestral"

Foto: Privatni album / HRT

Jelena Burazin ostaje na čelu "Maestrala" još četiri godine. Splitski Dom Maestral, jedina ustanova u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja skrbi o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, trenutačno ima 138 korisnika. Od toga je 80-ero djece trajno smješteno, a njih 58 koristi uslugu poludnevnog boravka. Nove korisnike dobivaju gotovo na tjednoj bazi, a često je riječ o mjeri žurnog izdvajanja djece iz obitelji. "Prioriteti su nam i dalje posvojenje i udomljavanje naše djece. Prošle godine udomljeno je osam, a posvojeno četvero djece" - u razgovoru s Ivonom Jakić ističe ravnateljica Jelena Burazin, koja je počela svoj drugi mandat na čelu "Maestrala".

Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma"Maestral"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U središtu dana

Mozaična informativna emisija o aktualnim temama u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj i svijetu, od 11,05 do 15 sati. Sadrži i specijalizirane rubrike Sport nakon 13 sati i Kulturni kažiprst nakon 14 sati...

Poslušajte u Slušaonici