Hrvatski radio

Radio Split

Dezinsekcija protiv tigrastih komaraca

26.05.2022.

15:12

Autor: Radio Split, Cian

Komarci

Komarci

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Tvrtka CIAN obavještava o izvođenja radova adulticidne dezinsekcije u suzbijanju komarca na području grada Splita dana 4. i 5. lipnja 2022. g. (subota i nedjelja). Dezinsekcija se izvodi prizemnom ULV metodom (s vozila) u ranim jutarnjim satima s početkom u 3 sata.


Iz Ciana mole:

- za vrijeme zamagljivanja zatvorite vrata i prozore (posebno osobe sa zdravstvenim tegobama dišnih organa),

- upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu (vozilo se kreće malom brzinom i obilježeno je rotacijskim svijetlom),

- upozoravamo pčelare da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama dok se u potpunosti ne raziđu i posljednji ostaci insekticidne magle.

Dezinsekcija će se izvoditi svakodnevno do kraja mjeseca listopada. Pojavu tigrastog komarca možete PRIJAVITI (adresa, telefon, ime i prezime) ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVSTVO na broj telefona 021 401-103 ili besplatni govorni automat broj 0800 300 100 ili u tehnički ured Cian-a na broj telefona 540-194.

S obzirom na kratak radijus kretanja tigrastog komarca od legla obrađivat će se okoliš u neposrednom okruženju objekata prizemnom metodom (ULV). U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika (kiša, vjetar) radovi će se odgoditi.

Iz Ciana mole:

- surađujte s našim djelatnicima u traganju za leglima (voda),

- postupajte po preporukama naših djelatnika,

- za vrijeme zamagljivanja zatvorite vrata i prozore.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice