Hrvatski radio

Radio Split

Sve više članova HSS-a protiv Beljaka

26.01.2020.

11:51

Autor: Željka Bačić

Sve više članova HSS-a protiv Beljaka

Sve više članova HSS-a protiv Beljaka

Foto: - / -

Općinska organizacija HSS - a Vladislavci u svom priopćenju ističe: „ Ne želimo biti u HSS-u dokle god ga vodi Krešo Beljak! ”. Povod je nezadovoljstvo posljednjim Beljakovim izjavama na štetu cijele stranke.

Na radnom sastanku većine članova  HSS-a Vladislavci donesena je odluka kojom traže od glavnog tajnika HSS-a Željka Lenarta ispisivanje sveukupnog članstva HSS-a općine Vladislavci. Ukupno 32 člana ne žele više biti članovi HSS-a, a razlog je Krešo Beljak.  Kako ističu u priopćenju, kap koja je prelila čašu nezadovoljstva su tri zadnje izjave u nizu koje je izrekao predsjednik stranke. "Zašto i u kojem stanju je to učinio ne zanima nas. Od  25. siječnja 2020. mi više nismo članovi obitelji HSS-a" - ističe se u tekstu koje je potpisao potpredsjednik Općinskog vijeća Vladislavaca Josip Žuljević i, dodaju, sada bivši predsjednik mjesnog HSS-a. Dodaje se kako je povod takvoj odluci  sveukupna politika koju provodi Beljak i njegovi bliži suradnici, potpredsjednici i ostali članovi Predsjedništva, jer nanosi izravnu štetu svima  u Slavoniji i Baranji.
"Podsjećamo da smo unazad nekoliko godina konsolidirali stranku na području Općine Vladislavci vratili nadu u HSS, sve do dolaska Beljaka na čelo stranke. Pružili smo mu priliku, međutim, ne možemo tolerirati takvo ponašanje koje je javnosti itekako poznato. HSS je demokršćanska stranka koju je Beljak odveo na krajnju ljevicu. Sasvim je jasno gdje je Beljak doveo HSS što je vidljivo i iz  istraživanja o rejtingu stranaka prema kojem  je HSS pao i ima potporu svega 1,3 % javnosti. Ugled se neprestance urušava i članovi HSS-a jednostavno ne podržavaju takvu politiku i ne žele biti sudionici daljnjeg urušavanja stranke i pomagači u uništenju koje provodi Beljak s podrškom nekolicine političkih istomišljenika. Njegove izjave najoštrije osuđujemo i ne prihvaćamo isprike. Beljak nije i ne želi dati ostavku, a mi ne želimo i ne možemo biti u istoj stranci s takvim čovjekom i takvim ljudima. Kako on nije ponudio ostavku i otišao to ćemo učiniti mi. Beljak ubija demokraciju u HSS-u i na hrvatskoj političkoj pozornici, a učinio je sve da HSS nema veze sa selom i tradicionalnim vrijednostima iako je sav HSS-ov put prožet idejama konzervativnih političkih vrijednosti poput poput našeg gesla:  Vjera u Boga i seljačka sloga" - stoji  se u priopćenju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.