Hrvatski radio

Radio Split

Sve više posudbi bicikla u Splitu

14.10.2019.

13:24

Autor: RS

Sve više posudbi bicikla u Splitu

Sve više posudbi bicikla u Splitu

Foto: - / -

Već više od dva mjeseca Grad Split u suradnji s komunalnom tvrtkom Split parking pustio je u rad sustav javnih bicikla, a prvi rezultati su ohrabrujući pa će do kraja listopada trebalo stići još 32 bicikla - 20 klasičnih i 12 električnih, te četiri nove postaje za njih.

Od sredine srpnja do kraja rujna ostvareno je ukupno 2886 najmova, adomaći su korisnici od toga činili čak 60,9 posto. Više od polovice najmova, njih 1865, ostvareno je samo u rujnu koji tako bilježi tri puta ili za 200% veći broj najmova nego kolovoz. Registrirano je 1400 korisnika, od čega je 52,6 posto domaćih. Kao najfrekventnija lokacija pokazala se ona na Rivi, a slijede je Stari plac, Spinut i Split 3 te Sukoišan, Kampus, Žnjan i TC Joker.

Do sada je postavljeno osam postaja, a na raspolaganju je 50 bicikala - 20 električnih te 30 klasičnih. Iz Split parkinga poručili su kako su zadovoljni rezultatima te kako brojke jasno pokazuju da zanimanje za ovu vrstu prijevoza postoji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.