Hrvatski radio

Radio Split

Talijanski turisti vjerojatno otrovani ugljičnim monoksidom

14.08.2019.

13:34

Autor: MV

Talijanski turisti vjerojatno otrovani ugljičnim monoksidom

Talijanski turisti vjerojatno otrovani ugljičnim monoksidom

Foto: - / -

O uzroku smrti Talijana pronađenog na brodu kod Hvara te trovanja pet osoba, među kojima je i dvoje djece, govorilo se na konferenciji za novinare u splitskoj bolnici. Potvrđeno je da su djeca i dalje u komi te su im životi ugoženi, a uzrok trovanja mogao bi biti ugljikov monoksid.

Liječnici kažu da se, na osnovi svih pokazatelja, s velikom sigurnošću može reći da se ne radi ni o kakvom trovanju hranom.

Evo što je kazala docentica Branka Polić iz jedinice dječje intenzivne njege.

 

Zbog zaštite osobnih podataka ne možemo davati iscrpnije informacije o stanju djece, ali liječnička struka je sve vrsno odradila od prvog prijema unesrećenih do njihova zbrinjavanja u našoj bolnici – kaže pomoćnik ravnatelja KBC-a doktor Antun Marović. 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, nakon što je jutros i osobno obavljao gastroenterološke preglede u dnevnoj bolnici u Zagvozdu, posjetio je u splitskom KBC-u dvoje talijanske djece koji su se jučer otrovali ugljičnom monoksidom na brodu u Hvaru, i kojima je život još životno ugrožen. Pohvalio je liječničke napore svojih splitskih kolega u njihovu liječenju.

Kolegica Aleksandra Funes kontaktirala je i policiju. 

Branka Polić

Abtun Marović

Milan Kujundžić

Trovanje Split - Aleksandra Funes

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.