Hrvatski radio

Radio Split

Tigar Simba otišao s Hvara u resort za divlje životinje

14.07.2021.

06:15

Autor: Joško Krželj

foto:   FB Ivan Gospodnetić

foto: FB Ivan Gospodnetić

Foto: - / -

Nakon što su se u medijima pojavile fotografije i video zapisi tigra u prikolici na trajektu Jadrolinije koji je plovio između Hvara i Splita javnosti se objavom na društvenoj mreži Facebook obratio Ivan Gospodnetić koji na Hvaru skrbi o različitim egzotičnim životinjama.

Gospodnetić je objasnio kako je tigar Simba došao na Hvar te zašto je otišao. Prenosimo njegovu objavu: 

"Prijatelj Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoloskom vrtu je otišao s otoka, te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju skrb i uvjete za zivot. Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti. Njegovo spasavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Usto, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole. Kad smo ga zbrinuli tigar je bio mali i znali smo da će njegov boravak na otoku biti privremen, koliko je potrebno da životinja stasa i stane na noge. Sada Simba treba dodatnu pažnju i uvjete koje bi mu ovdje teško mogli osigurati. To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli, bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, sukladno inicijalnom planu, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.