Hrvatski radio

Radio Split

Tommy: Ucjenjuje nas Porezna uprava Split

02.03.2016.

16:36

Autor: Zoran Vukičević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od prvoga dana postojanja tvrtke koja je utemeljena prije 24 godine, sva davanja podmirujemo na vrijeme, a mi smo konstantno pod ucjenom kako bismo izbjegli kaznenea progone - kazao je vlasnik tvrtke "Tommy" Tomislav Mamić, pojašnjavajući razloge jučerašnjeg plaćenog oglasa u tisku.

Mamić je pozvao premijera te nadležene u Ministarstvu financija da konačno reagiraju na postupanja, kakvo tvrdi, upravo Porezne uprave u Splitu. kako bi se spriječio pokušaj pljačke i namjera da se protuzakonito i neosnovano izvrši naplata navodnog 'poreznog duga' od 18 milijuna kuna od strane Porezne uprave u Splitu.

Porezna uprava kratko je u svom priopćenju ustvrdila da prema svima postupa jednako te da će saslušati i predstvnike tvrtke Tommy, koja inače u Dalmaciji zapošljava više od 4.000 ljudi. Ozbiljno razmišljamo da sjedište tvrtke premjestimo na područje neke druge porezne uprave jer je u Splitu daleko najviše postupaka i prijava, nesrazmjerno veličini gospodarstva - tvrdi Tomislav Mamić!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.