Hrvatski radio

Radio Split

Treba zaštititi vodovodne instalacije

23.02.2018.

12:30

Autor: VR

Treba zaštititi vodovodne instalacije

Treba zaštititi vodovodne instalacije

Foto: - / -

Za održavanje vodovodnih instalacija i internih vodomjera zaduženi su korisnici vodovodne usluge. Iz Vodovoda podsjećaju na tu činjenicu no savjetom žele pomoći. Što bi trebalo učiniti kako bi se zaštitile instalacije u slučaju niskih temperatura kakve najavljuju meteorolozi?

Potrebno je zaštiti prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Mjere opreza:

-  zaštitite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: (dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame,  jutenih vreća i sl.)

- ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini

- u vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispuste vodu.

- treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.