Hrvatski radio

Radio Split

Treća Boranka u Donjem Sitnom

05.11.2020.

10:45

Autor: RS

Treća Boranka   u Donjem Sitnom

Treća Boranka u Donjem Sitnom

Foto: - / -

Treća ovogodišnja akcija pošumljavanja u sklopu kampanje Boranka - najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama, održat će se u subotu, 7. studenoga 2020. godine.

Ove subote pošumljavat će se požarišta na Mosoru u splitskom naselju Donje Sitno. Lokacija akcije nalazi se uz pristupnu cestu zvjezdarnici Zvjezdano selo Mosor (odvajanje od Puta sv. Luke prema zvjezdarnici). Početak akcije planiran je u 9.30 sati, a završetak u 13.30 sati.

Na subotnjoj akciji pošumljavanja sudjelovat će izviđači iz Splitskog skautskog zbora, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja, studenti i profesori Kineziološkog fakulteta u Splitu, članovi HPD Mosor i Planinarskog kluba Split te drugi građani.

Grad Split, kao partner kampanje Boranka, osigurao je besplatne gradske autobuse za prijevoz volontera od Splita do lokacije pošumljavanja i nazad. Autobusi kreću s terminala u Sukoišanskoj u 8.30 i u 9.00 sati, a povratak s Mosora je predviđen u 13.00 i 13.30 sati.

Svi zainteresirani građani koji žele provesti dan u prirodu i pomoći u pošumljavanju požarišta slobodno se mogu pridružiti. Prijave za gradske autobuse su obavezne zbog ograničenog broja mjesta, a prijaviti se može na e-mail info@scoutcity.org ili na broj mobitela organizatora 091 3639 942.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.