Hrvatski radio

Radio Split

Treći zimski Solin Winterfest

07.01.2019.

09:23

Autor: RS

Treći zimski Solin   Winterfest

Treći zimski Solin Winterfest

Foto: - / -

S iznimno uspješnim turističkim rezultatima, porastom od 43 posto u broju dolazaka (32.055 turista) i 35 posto u broju noćenja (87.937) u 2018. u odnosu na 2017. godinu, u Solinu počinje prva ovogodišnja manifestacija “SOLIN WINTERfest” koja će se održati od 12. siječnja do 14.veljače 2019.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, Gradskom knjižnicom Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj, hotelom President, Restoranom Gašpić, koncesionarom Gašpine mlinice, Arheološkim muzejom u Splitu te uz potporu općine Klis i TZ grada Sinja.

Riječ je o zimskom festivalu, jedinom takvom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji se već treću godinu zaredom organizira u Solinu, a koji kroz 4 različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života. Osim pouočavanja svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godini, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 21 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi, Noć muzeja, Plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, hotela President, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj.

Detaljan program događanja priložen je u dvije  slike slika uz ovaj tekst. Ulaz na sva događanja je slobodan osim za događanja Lovački party 12. 01. i plesnjak „Dalmacija u mom oku“ 02. 02. gdje je organizator Restoran Gašpić u suradnji s TZ grada Solina.

Za događanja označena zvjezdicom potrebno je najaviti se u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem OŠ i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin - javljaju iz Turističke zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.