Hrvatski radio

Radio Split

Tribina o revitalizaciji tvrđave Gripe

21.01.2019.

14:29

Autor: RS

Tribina o revitalizaciji tvrđave Gripe

Tribina o revitalizaciji tvrđave Gripe

Foto: - / -

U srijedu, 23. siječnja 2019. u 18 sati u prostorijama Gradskog kotara Lučac-Manuš u Splitu (Omiška 14) održat će se tribina o revitalizaciji tvrđave Gripe. Organizator je Grad Split u suradnji s Razvojnom agencijom Split – RaST d.o.o. te Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

Pozivaju se građani kotara te svi zainteresirani stanovnici Splita i okolice da sudjeluju u javnoj raspravi, postave pitanja te daju svoj doprinos početku procesa revitalizacije tvrđave kroz konstruktivne ideje i prijedloge - pozivaju iz Grada Splita.

Javna tribina zamišljena je kao panel diskusija svih važnih dionika na temu revitalizacije tvrđave Gripe, njenih problema i potencijala. Cilj je također informirati građane o cjelokupnom procesu, poduzetim koracima te predstojećim planovima, predstaviti model studentskih radionica za revitalizaciju tvrđave, odgovoriti na upite sudionika, kao i saslušati prijedloge i konstruktivne ideje stanovnika grada za revitalizaciju ovog važnog kulturnog dobra.

Javnom tribinom moderirat će Antonija Eremut Erceg iz Razvojne agencije Split – RaST d.o.o., koordinatora procesa, a kao panelisti sudjelovat će: predstavnica Ministarstva kulture - Konzervatorskog odjela u Splitu Anita Gamulin, predstavnica Grada Splita - voditeljicaOdsjeka za kulturu Ivana Viđak Bjedov, predstavnik gradskog kotara Lučac-Manuš Branimir Urlić, predstavnici Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu Mirjana Radoš i Jure Bešlić, članica predsjedništva Društva arhitekata Splita Daša Gazde te predstavnica triju institucija koje su trenutno smještene na tvrđavi Gripe - ravnateljica Pomorskog muzeja u Splitu Danka Radić.

 Ulazni podatci dobiveni od razrađenih studentskih radova i građana, zajedno s dijalozima s institucijama koje trenutačno koriste prostor tvrđave te stručnim podlogama i mišljenima, činit će smjernice za razradu programa revitalizacije tvrđave te posljedično projektnog zadatka za izradu tehničke dokumentacije za uređenje tvrđave Gripe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.