Hrvatski radio

Radio Split

Trojezične upute za sigurnost HGSS-a

13.07.2020.

09:38

Autor: MV

Trojezične upute za sigurnost HGSS-a

Trojezične upute za sigurnost HGSS-a

Foto: - / -

U svojoj slavljeničkoj, sedamdesetoj godini postojanja, Hrvatska gorska služba spašavanja u javnost je pustila svoju novu mrežnu stranicu www.hgss.hr sa suvremenim funkcionalnostima. Na tri jezika, hrvatskom, engleskom i njemačkom, ljubitelji prirode mogu pronaći preporuke za sigurnost,

sve najnovije informacije i događaje iz života svih stanica i komisija HGSS-a, pregledavati fotografije i videosadržaj te, kao i dosad, čitati savjete i doživljaje iskusnih spašavateljica i spašavatelja. 

„Budući da je HGSS često bio prvi u donošenju mnogih tehnoloških inovacija na područje Lijepe Naše, poput prve reanimacije vanjskim defibrilatorom, htjeli smo i ovaj dio naše službe dovesti na najbolju moguću razinu. Vjerujem kako će nova stranica olakšati pronalazak svih informacija i savjeta, kako građanima, tako i našim članovima. Apeliram na sve one koji planiraju zahtjevnije izlete u prirodu da se uvijek vrate našim preporukama, ali i posavjetuju s nadležnim organizacijama poput Hrvatskog planinarskog saveza kako ih ipak ne bismo morali upoznati u životno ugrožavajućim okolnostima“, istaknuo je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.