Hrvatski radio

Radio Split

Tromilijunti putnik u Zračnoj luci Split

04.10.2019.

16:11

Autor:

Tromilijunti putnik u Zračnoj luci Split

Tromilijunti putnik u Zračnoj luci Split

Foto: - / -

Danas je u Zračnoj luci Split prvi put u prostorima novog terminala i drugi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigao je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta. To je 18-godišnja Norvežanka Caroline Undseth.

Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom razdoblju. Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od 6% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Do kraja godine se očekuje promet od 3.300.000 putnika.

Tromilijuntni putnik je dočekan tri tjedna ranije u odnosu na prošlu godinu. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je preko 723.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.

Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split.

U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor komercijalnih poslova Slaven Žabo uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru Caroline Undseth, koji je ovom prilikom Izjavio: “Čestitam našim kolegama i partnerima iz Zračne luke Split na rekordnim putničkim rezultatima. Drago nam je što je jubilarni putnik zabilježen na našoj liniji iz Frankfurta na kojoj letimo tijekom cijele godine i putnicima omogućujemo izravnu vezu s jednim od najprometnijih europskih čvorišta. Vrijedi naglasiti da Croatia Airlines tijekom sezone izravno povezuje Split s 13 europskih odredišta, a letove u Frankfurt, München i Rim nastavljamo i tijekom zimskog razdoblja, te tako snažno pridonosimo poslovanju ZL Split.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.