Hrvatski radio

Radio Split

U Dalmatinskoj zagori snijeg, obvezna zimska oprema

21.01.2023.

08:25

Autor: PU Split

Snijeg na cesti

Snijeg na cesti

Foto: HRT / HRT

Zbog kiše i snijega, brza cesta Solin Klis još uvijek je zatvorena za sve kategorije vozila osim osobnih vozila. Za sav promet zatvoren je dio ceste D8 od mjesta Pisak do Donjih Brela.

Na autocesti A1 smjer Bisko-Ravča su proglašeni zimski uvjeti, kao i na cesti D 76 Bast - Zagvozd. policija savjetuje vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatni oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti.

Posebno upozoravamo vozače na autocesti A1 da prilagode vožnju uvjetima na cesti i poštuju istaknuta ograničenja, te vode računa o očekivanom nailasku na vozila intervencijskih službi.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Podsjećamo sve vozače da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.