Hrvatski radio

Radio Split

U SD županiji 114 osoba pozitivno na COVID infekciju

28.08.2020.

12:39

Autor: VR

U SD županiji 114 osoba pozitivno na COVID infekciju

U SD županiji 114 osoba pozitivno na COVID infekciju

Foto: - / -

Prema izvješću NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 878 obrađenih testova danas je 114 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju: iz Splita 62, iz Kaštela 7, iz Imotskog i Sinja 6, iz Omiša, Prološca i Solina 3, iz Trogira, Dugog Rata, Dugopolja, Hrvaca, Otoka, Ciste Provo i

Makarske 2, te po jedna osoba iz Suptera, Dicma,  Klisa, Podbablja, Podgore, Podstrane, Postira, Runovića, Segeta i Zmijavaca. 

Od 114 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1337 osoba nalazi se u samoizolaciji.Na bolničkom liječenju nalazi se 48 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.4 osobe se nalaze u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je muška osoba stara 60 godina koja je uz niz drugih komorbiditeta bila pozitivna i na COVID infekciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.