Hrvatski radio

Radio Split

U Split stiglo 9 stranih policajaca

02.07.2021.

17:48

Autor: Vedran Očašić

U Split stiglo 9 stranih policajaca

U Split stiglo 9 stranih policajaca

Foto: - / -

I ovog ljeta na području Republike Hrvatske strani policijski službenici pomagat će hrvatskim policajcima. Uspješni dugogodišnji projekt Ministarstva unutarnjih poslova međunarodne suradnje policijskih službenika u odori ove godine provodi se pod nazivom Sigurna turistička destinacija 2021.

Strani policijski službenici i ove će se godine pridružiti hrvatskim policajcima u ophodnjama u turističkim odredištima duž naše obale, prvenstveno kako bi olakšali komunikaciju sa stranim državljanima iz njihovih zemalja, ali i biti na pomoći za vrijeme boravka u Hrvatskoj.
Upravo uvažavajući značaj, opseg i sigurnosne okolnosti projekta od ove godine projekt nosi novi naziv „Sigurna turistička destinacija“, kao rezultat zajedničke odluke donesene s partnerskim institucijama, Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom. Navedeni projekt na području PU splitsko-dalmatinske, kontinuirano se provodi od 2008. godine. U sklopu ovog projekta strani policijski službenici tijekom ljeta borave na području PU splitsko-dalmatinske i obavljaju službu zajedno s hrvatskim policijskim službenicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.