Hrvatski radio

Radio Split

13:59 / 07.01.2017.

Autor: HRT

U Splitu najniža temperatura u posljednjih pola stoljeća

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Splitu je u subotu ujutro izmjereno minus 7 stupnjeva, što je najniža temperatura u posljednjih više od pola stoljeća, doznaje se od Kate Botica iz Državnog hidrometeorološkog zavoda u Splitu.Posljednji put u Splitu je bilo hladnije 23. siječnja 1963. godine,

U Splitu je jutros izmjereno minus 7 stupnjeva, što je najniža temperatura u tom gradu u posljednjih više od pola stoljeća. Na području Dalmacije više od deset tisuća domova ostalo je bez vode. Tvrtka Vodovod i kanalizacija iz Splita zaprimila je jutros u manje od dva sata više od 5 tisuća poziva građana.Najteže je na splitskoj Kili i u dijelu Kaštela gdje su cijevi, zbog radova na Eko projektu, ostale nezaštićene iznad zemlje. Dežurne ekipe Vodovoda su na terenu i pomažu u otklanjanju kvarova. Već sad je jasno da je šteta velika.Centar 112 zaprimio je i nekoliko dojava o nestanku električne energije u Zagori i na Makarskom primorju. Katamarani iz Splita ne plove, a većina trajektnih linija je uspostavljena.  Ovakva hladnoća potrajat će do srijede.Iz splitskog Centra 112 kazali su kako su jutros imali više desetaka poziva kojima su ih građani iz Splita, Solina i Kaštela izvijestili da im se zbog niskih temperatura smrznula voda u vodovodnim cijevima.Na poziv Medicinskog centra u Jelsi na Hvaru, u noći s petka na subotu organizirana je izvanredna plovidba trajekta "Petar Hektorović", kojim je s tog otoka prevezen pacijent u splitsku bolnicu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.