Hrvatski radio

Radio Split

U subotu i nedjelju poseban režim prometa na ulazu i izlazu iz Ulice Domovinskog rata

02.09.2022.

13:48

Autor: Hrvatske ceste

Radovi na cesti

Radovi na cesti

Foto: HRT / HRT

Ovog vikenda postavljaju se nosači nadvožnjaka nove rampe na sjeveroistočnoj zaobilaznici pa će biti posebna regulacija prometa u subotu za ulaz, a u nedjelju za izlaz iz grada Splita Ulicom Domovinskog rata. Zbog toga i javni gradski prijevoznik Promet mijenja trasu nekih svojih autobusnih linija.

U gradu Splitu na raskrižju Ulice Zbora narodne garde (državna cesta D8) i Ulice Domovinskog rata (državna cesta D433) u tijeku su radovi izgradnje rampe s deniveliranog kolnika DC8 na zapadni servisni kolnik, neposredno iz čvorišta s ulicom Domovinskog rata.

U subotu (3.9.2022.) i u nedjelju (4.9.2022.) izvodit će se radovi montaže armirano betonskih rasponskih nosača nadvožnjaka.

Zbog specifične faze radova promet će se regulirati na slijedeći način:

SUBOTA (3.9.2022.) od 6:00-18:00 sati

Za sav promet biti će zatvoreno lijevo skretanje iz Ulice Zbora narodne garde u Ulicu Domovinskog rata.

Obilazni pravac je Ulicom Zbora narodne garde, te polukružnim okretanjem u rotoru Bilice natrag Ulicom Zbora narodne garde prema Ulici Domovinskog rata.

NEDJELJA (4.9.2022.) od 6:00-18:00 sati

Za sav promet biti će zatvoren izlaz iz Splita preko Ulice Domovinskog rata, odnosno bit će tatvorena Ulica Domovinskog rata na raskrižju iste s Solinskom ulicom.

Obilazni pravac je za smjer prema Solinu Solinskom ulicom, a za smjer prema Omišu Solinskom ulicom te dalje Velebitskom ulicom.

Molimo sudionike u prometu da za izlazak iz Splita koriste ulicu Poljička cesta.


OBAVIJEST ZA PUTNIKE O IZMJENI TRASA LINIJA BROJ 1, 10, 16, 22 I 32

Zbog radova na križanju Ulica Domovinskog rata i Zbora narodne garde, dolazi do izmjene regulacije prometa te stoga dolazi do izmjene trasa linija na sljedeći način:

U nedjelju 04.09.2022.g. se od 06:00 do 18:00 sati zatvara izlaz iz Splita preko Ulice Domovinskog rata (smjer iz grada Splita prema Solinu), tako da linije 1, 10, 16, 22 i 32 prometuju na sljedeći način:

• Linije broj 1, 16 i 22 iz Ulice Domovinskog rata skreću lijevo u Solinsku ulicu (preko Dujmovače), do Širine (Solin), odakle prometuju uobičajenom trasom. 

• Linije broj 10 i 32 također iz Ulice Domovinskog rata skreću lijevo u Solinsku ulicu (preko Dujmovače), do Matoševe ulice te preko novog nadvožnjaka do Salona Malla odakle nastavljaju uobičajenom trasom 

U SMJERU PREMA GRADU SPLITU LINIJE PROMETUJU BEZ IZMJENE!!!

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.