Hrvatski radio

Radio Split

U subotu započinje 2. “SOLIN SPRINGFEST – proljetni festival”

11.05.2022.

09:57

Autor: Denis Šabić-TZ Solin

Jelena Stupalo

Jelena Stupalo

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

U subotu započinje drugi po redu SOLIN SPRINGFEST koji će se od 14.-22.05.2022. održati u Solinu pod geslom “Solinski zdravi đir! Dođi i ti!”. “Cilj ovog festivala je razvoj turističkog proizvoda u predsezoni kako bismo potaknuli turističke dolaske i noćenja u svibnju, ali i pružili kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj našim sugrađanima i posjetiteljima iz okolnih gradova te promovirali zdravi način života. Na ovaj način pružamo našim hotelima mogućnost kreiranja vikend paketa temeljem ponude u destinaciji te na taj način doprinosimo pozitivnim turističkim rezultatima”, rekla je Jelena Stupalo, direktorica TZ Grada Solina.

TZ Solin

TZ Solin

Foto: TZ Solin / TZ Solin

Partneri ovog festivala su Gradska knjižnica Solin, udruga Zdravi dan te Arheološki muzej u Splitu.

Program Springfest se sastoji od različitih događanja poput Javnozdravstvene akcije „Zdravi dan svaki dan“ u organizaciji udruge Zdravi dan, bajkaonice, radionica i predstava za djecu i odrasle, događaja „Proljetna škola zdravih navika“ te interpretacijskih šetnji.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a za interpretacijske šetnje je potrebna prethodna najava zainteresiranih posjetitelja na mail: tz@solin-info.com ili na tel. 021 210 048. Na jednak način potrebno je i za predstave i radionicu putem GK Solin.

“Stoga pozivamo sve posjetitelje da nam se pridruže na festivalu kojim ćemo promovirati Solinski zdravi đir, ali i pružiti zanimljiva događanja za djecu i odrasle”, poručuju iz TZ-a.

Solinski proljetni festival

Solinski proljetni festival

Foto: TZ Solin / TZ Solin

Sjajni su i turistički rezultati u prva četiri mjeseca kazuje nam direktorica turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo. U razgovoru za HRT Radio Split, najavljuje podrobnije proljetni festival, ali i zbivanja kroz solinsko turističko ljeto...

Intervju-Jelena Stupalo

Solin

Solin

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.