Hrvatski radio

Radio Split

UDRUGA LIBERATO: Javna tribina problemi u zapošljavanju osoba s invaliditetom

02.12.2022.

14:17

Autor: HRT Radio Split

Panel rasprava - udruga Liberato

Panel rasprava - udruga Liberato

Foto: Radio Split / HRT

Uoči međunarodnog dana osoba s invaliditetom , koji se obilježava 3. prosinca,  u organizaciji splitske udruge " Liberato" održana je tribina pod nazivom „Što nakon obrazovanja?" Inače, udrugu Liberato osnovali su studenti Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu s ciljem da se osobama s invaliditetom omogući lakši i kvalitetniji život. 

U Hrvatskoj je trenutačno radno sposobnih oko 260 tisuća osoba s invaliditetom, a samo je svaka 18 osoba s invaliditetom zaposlena- istaknuto je na skupu. Ne smijemo dozvoliti da osobe s invaliditetom, a koje su radno sposobne, žive od pomoći države. Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u područnom uredu u Splitu je kazala:

Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom , područni ured Split

Osobe s invaliditetom zaslužuju biti adekvatno integrirane u društvo, raditi i doprinositi zajednici, a posljednjih godina tu su i državni poticaji - rekao je Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI:

 

Denis Marijon - predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI

Evo što je rekao  predsjednik Udruge Liberato - Stipo Margić.

Stipo Margić - predsjednik udruge Liberato

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.