Hrvatski radio

Radio Split

Ugradnja liftova u Splitu - novcem iz EU

12.01.2018.

08:16

Autor: Zrinka Bilandžić

Ugradnja liftova u Splitu - novcem iz EU

Ugradnja liftova u Splitu - novcem iz EU

Foto: - / -

Predsjednik splitskog kotara Ravne Njive Mirko Ramljak priključio se inicijativi umirovljeničkih udruga Hrvatske pošte i HT-a koje se zalažu da se ugradnja liftova u stambene zgrade financira iz Fondova Europske unije.

Da je to moguće potvrdio mu je, kaže i savjetnik splitskog gradonačelnika Krešimir Budiša, a i iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova sada stižu pozitivni odgovori - kaže Ramljak. Na njegovu inicijativu je napravljen i popis od 616 ulaza na području Splita gdje je moguće ugraditi lift. Dio građana odlučio se i prije dobivanja sredstava iz Unije za ugradnju jer se osobama u trećoj životnoj dobi svaki mjesec bitan. Prije 4 godine ugrađena su dva lifta u Hercegovačkoj ulici, a tijekom prošle godine još dva, posljednji u ulazu Gradišćanskih Hrvata br. 8 gdje je predstavnik stanara Igor Kabić potrdio da su uvjeti i procedura dobivanje kredita od banke prilično jednostavni, a pričuva se povećava za 100 kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.