Hrvatski radio

Radio Split

Uhićen Zdravko Mamić i još pet osoba

18.11.2015.

10:21

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zdravko Mamić jutros je uhićen zajedno s još pet osoba. Među uhićenima je Zdravkov sin i još četiri osobe, a prema prvim neslužbenim informacijama sumnja se da je riječ o financijskim malverzacijama.

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. 

Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kunaBraća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine. Zagrebačko Općinsko državno Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.