Hrvatski radio

Radio Split

Umjesto helikopterom, trudnica trajektom prevezena iz Visa do Splita

04.02.2016.

13:02

Autor: Marino Marinčić, Ivona Jakić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog trudnice s otoka Visa, kojoj je trebala hitna medicinska pomoć, jutros se u višku luku vratio trajekt koji je već isplovio! Naime, žena u visokom stupnju trudnoće trebala je hitan helikopterski prijevoz do splitske bolnice, no zbog vremenskih neprilika helikopter nije mogao poletjeti.

Zato je viški liječnik tražio da se u luku vrati trajekt "Lastovo" koji je isplovio u 5 i 30. Pacijentica je primljena u splitsku bolnicu. Izvijestit će Marino Marinčić...

 

Kada će hidroavioni do Visa?

Helikopter danas zbog lošeg vremena nije mogao do Visa, a ni hidroavioni neće slijetati na taj otok. O uspostavi hidroavionske linije Split - Vis - Split, naime, danas su u Splitsko-dalmatinskoj županiji razgovarali župan Zlatko Ževrnja, direktor tvrtke European Coastal Airlines - Klaus Dieter Martin, i viški gradonačelnik Ivo Radica. Investitor je planirao napraviti pristanište za hidroavione na viškoj rivi - no gradska uprava nudi drugu lokaciju koja je u tu svrhu predviđena prostornim planom. Izvijestit će Ivona Jakić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.