Hrvatski radio

Radio Split

Upisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea

29.06.2020.

10:07

Autor: Mladen Vuković

Upisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea

Upisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea

Foto: - / -

Otvorene su online prijave za upis u 1. razred pripremne i srednje Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu, koje traju do 12. srpnja 2020. godine. Za djecu i mlade koji nisu krenuli u Glazbenu školu u nižim razredima osnovne škole, vještina vladanja instrumentom ipak nije zauvijek izgubljena jer

Glazbena škola Josipa Hatzea za njih ima jedinstvenu mogućnost; dvogodišnji program pripremnog glazbenog obrazovanja nakon kojeg slijedi i srednja glazbena škola!

U prvi razred pripremne glazbene škole upisuju se učenici do navršenih 15 godina života, a za zanimanja glazbenik fagotist, glazbenik tubist i glazbenik kontrabasist mogu se upisati učenici do navršenih 18 godina života. Buduće pjevačice mogu postati učenice do navršenih 20 godina života, a pjevači do navršene 22 godine života.

U pripremnoj školi moguće je svladati umijeće sviranja flaute, oboe, tube, trombona, klarineta, fagota, udaraljki, harfe, saksofona te roga ili usavršiti vokalne sposobnosti na smjeru pjevanja. Učenici koji žele ovladati klavirom mogu upisati teorijski smjer na kojem će steći i opsežnije znanje iz solfeggia te teorije glazbe. Sve detalje prijave i upisa saznajte na www.gsjh.hr!

Upoznajte instrumente i ispitajte sve što vas zanima o Glazbenoj školi Josipa Hatzea na otvorenoj probi Puhačkog orkestra Glazbene škole Josipa Hatzea 1. srpnja 2020. 19 sati na platou ispred nove zgrade škole! Uz kratki glazbeni program zainteresirani će imati priliku iz prve ruke, od učenika i profesora, saznati sve detalje obrazovanja i glazbenog života u Hatzea.

Iz škole poručuju da dodatnu glazbenu inspiraciju možete potražiti i putem Virtualnog završnog koncerta učenika i ansambala Glazbene škole Josipa Hatzea u godini 2019./20. koji je dostupan putem linka: www.youtube.com/watch?v=711MXY6NDV4&feature=youtu.be

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.