Hrvatski radio

Radio Split

Uređena nova dvorana na Trgu hrvatske bratske zajednice

21.01.2021.

20:55

Autor: MV

Foto Grad Split

Foto Grad Split

Foto: - / -

Split će uskoro dobiti novu višenamjensku dvoranu na Trgu Hrvatske bratske zajednice, za koju se izdavanje uporabne dozvole očekuje krajem veljače, a na čijem je mjestu negda djelovalo kultno Kino Split.

Radove na obnovi dvorane vrijedne 5,6 milijuna kuna izvela je tvrtka Tekton gradnja d.o.o. prema projektnom rješenju tvrtke Super ured d.o.o, dok je nadzor bio Meritum inženjering d.o.o.

Ministarstvo kulture za investiciju je izdvojilo 500 tisuća kuna, a ostala sredstva osigurao je Grad Split.

Dvorana je 2002. godine izvedena do faze grubih građevinskih radova, a u veljači 2020. godine, 18 godina poslije, krenuli su završni radovi uređenja kako bi postala nova kulturna pozornica grada Splita u kojoj će uskoro biti moguće održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno-glazbene događaje, konferencije i kongrese. U gledalištu je 155 sjedećih mjesta te dva mjesta za osobe s invaliditetom.

Osim prostora dvorane rekonstrukcijom su obuhvaćene i prateće prostorije, garderoba, sanitarne prostorije i ostale prostorije za potrebe scenskog osoblja. Pristup dvorani prilagođen je osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti, ugradnjom dviju rampa na stubištima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.