Hrvatski radio

Radio Split

"Uskočko gnijezdo" Ante Brčića najbolji povijesni roman

22.01.2022.

08:49

Autor: Mladen Vuković

Ante Brčić i Renata Dobrić

Ante Brčić i Renata Dobrić

Foto: HRT / HRT

Gradska knjižnica Kaštela danas je proglasila pobjednika četvrtog po redu Natječaja za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman „Knez Trpimir“, a laureat za 2021. godinu je Ante Brčić za roman „Uskočko gnijezdo”. Autor je dobio i nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna, a Naklada Bošković je već otisnula taj povijesni roman o obrani Klisa, a jedan od likova je i Marko Marulić.

Ante Brčić, djelatnik splitske policije, do sada je objavio više romana s temama iz Domovinskog te Drugoga svjetskog rata i poraća. U razgovoru s Mladenom Vukovićem, o svom šestom naslovu, nagrađenom romanu „Uskočko gnijezdo” kaže:


Ante Brčić

Ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić podsjeća na sve dosadašnje pobjednike ovog nacionalnog natječaja za najbolji povijesni roman u rukopisu te još dva literarna natječaja s kaštelanskim temama:

Renata Dobrić

Evo što je o rijetko opisivanim uskočkim temama u hrvatskoj književnosti i nagrađenom romanu „Uskočko gnijezdo” Ante Brčića rekao lektor i recenzent Rudolf Ćurković:

Rudolf Ćurković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.