Hrvatski radio

Radio Split

Usvojen rebalans, uz zaduživanje od 90 milijuna kuna

06.10.2020.

13:47

Autor: Marino Marinčić

Usvojen rebalans, uz zaduživanje od 90 milijuna kuna

Usvojen rebalans, uz zaduživanje od 90 milijuna kuna

Foto: - / -

U amfiteatru Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje jučer je održan drugi dio 37-a sjednice splitskog Gradskog vijeća. Glavna točka koja izazivala najviše zanimanja bila je ona o rebalansu proračuna i kreditnog zaduženja Grada Splita u iznosu od 100 milijuna kuna.

Članovi HGS-a i stranke Pametno već su uoči sjednice izjavili kako neće podržati prijedlog rebalansa. Ali dogodio se obrat nakon stanke od 20 minuta. Tada je u ime kluba HDZ-a, vijećnik Petar Škorić u dogovoru s koalicijskim partnerima s govornice vijećnicima poručio kako su se nakon konzultacija dogovorili o smanjenju kreditnog zaduženja Grada Splita sa 100 na 90 milijuna kuna, ali i o usvajanju amandmana. Dogovor je postignut i rebalans proračuna je izglasan s 19 glasova za i 11 protiv.

Marino Marinčić bio je na sjednici i razgovarao s članovima oporbe, ali prvo sa splitskim gradonačelnikom, Androm Krstulovićem Oparom.

Gradsko vijeće

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.