Hrvatski radio

Radio Split

Uz Svjetski dan tjelesne aktivnosti i Svjetski dan zdravlja

04.04.2019.

18:15

Autor: Vesna Relić

Uz Svjetski dan tjelesne aktivnosti i Svjetski dan zdravlja

Uz Svjetski dan tjelesne aktivnosti i Svjetski dan zdravlja

Foto: - / -

Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja NZJZ SDŽ u petak 5. travnja 2019. obilježava Svjetski dan tjelesne aktivnosti i Svjetski dan zdravlja, javnozdravstvenom manifestacijom u predvorju na ulazu upravne zgrade Županije (Domovinskog rata 2, Split) u vremenu od 10 do 13 sati.

Zainteresirani građani mogu besplatno provjeriti svoj javnozdravstveni status kroz mjerenje tlaka, šećera u krvi i indeksa tjelesne mase, te se savjetovati vezano uz osobne zdravstvene rizike. Dijelit će se edukativni zdravstveni materijali i brošure o nacionalnim preventivnim programima.
 
Cilj ove akcije je potaknuti i educirati naše sugrađane da brinu o svom zdravlju te ih upoznati sa čimbenicima rizika za razvoj kardiovaskularnih i malignih oboljenja, kroz javnozdravstveno savjetovanje, ali i kroz prezentaciju besplatnih usluga Zavoda (Savjetovalište za kronične bolesti, Nacionalni program ranog otkrivanja raka i sl.).

Zanimljiva će biti i demonstracija plesnog aerobika članica udruge čime se želi naglasiti važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću u svakoj životnoj dobi, zbog izuzetno blagotvornog utjecaja na zdravlje čovjeka.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.