Hrvatski radio

Radio Split

Većina programa za Dan grada Imotskoga

30.07.2020.

10:28

Autor: MV

Većina programa za Dan grada Imotskoga

Većina programa za Dan grada Imotskoga

Foto: - / -

Na području Imotske krajine trenutno je 13 aktivnih slučajeva koronavirusa, a zaraženo je i troje zdravstvenih djelatnika u Imotskom. Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga stoga poziva stanovništvo da izbjegava odlaske kod liječnika, osim u nužnim slučajevima,

a za sve ostalo savjetuje se kontaktiranje liječnika telefonom ili elektronskim putem.
 
Iako je koncert u povodu Dana Grada (Gospa od Anđela, 2. kolovoza) otkazan, očekuje se veći broj građana na ulicama, pa se građani upozoravaju da se pridržavaju pravila te da održavaju socijalnu distancu i dezinficiraju ruke.
 
Organizatori događaja koji očekuju više od 100 posjetitelja, za sve inofmracije i upute se  mogu javiti Stožeru civilne zaštite Grada Imotskoga na telefon 021/841-125.
 
S obzirom da je Imotska krajina u ovom razdoblju izloženija zarazi, građani se pozivaju na pojačan oprez i strogo pridržavanje svih mjera i uputa.
 
Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga upozorava građane da se, ukoliko je to moguće, suzdrže od bliskoga kontakta prilikom izražavanja sućuti na pogrebima i izražavanja čestitki na svadbama, s obzirom da su u ovom trenutku te situacije najproblematičnije.
 
Utvrđeno je kršenje samoizolacije kod jedne osobe, a u jednom ugostiteljskom objektu utvrđeno je nepridržavnje propisanih mjera.
 
Trenutno su na području krajine 54 osobe u samoizolaciji, a 4 osobe su izliječene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.