Hrvatski radio

Radio Split

Vijećnici traže rušenje bespravnih objekata na Žnjanu

20.07.2016.

17:00

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanje arhitektonskog nereda na Žnjanu na smije ostati ovakvo, zaključak je četverosatne rasprave splitskoga Gradskog vijeća o radu Vijeća za davanje odobrenja djelatnosti na pomorskom dobru, čiji je izvještaj o radu u protekloj godini usvojen većinom glasova.

Ove godine planiramo uprihoditi tri i pol milijuna kuna od koncesija, a grad godišnje primi i do 200 zahtjeva za ugostiteljske objekte na splitskim plažama, nastavak djelatnosti odobri se samo onima koji su platili prošlogodišnju naknadu, a ove godine nije dana ni jedna nova koncesija za Žnjanski plato - kazao je na početku rasprave zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević.

Jedini smo grad koji u koncesijskom vijeću ima oba zamjenika gradonačelnika, primijetio je niz apsurda Tomislav Gojo, te je ukazao na nelogične cijene koncesija za 200 i 300 kvadrata.

Grad nema pravo ni ukloniti privremene objekte koje treba srušiti - kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar, koji ističe da Vijeće ima prevelik pritisak u svom radu.

Na kraju je Gradsko vijeće usvojilo i dva zaključka o Žnjanskom platou, koja je pročitao predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković, pozvavši na poštivanje zakonitosti, pooštreni inspekcijski rad i rušenje objekata koji su izvan dopuštenih gabarita, te da gradonačelnik upozna vijećnike o namjeravanim novim planovima upravljanja te do konca listopada 2016. izvijesti vijećnike o učinjenome.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.