Hrvatski radio

Radio Split

Vjeronauk u školama - što s djecom koja ne idu na vjeronauk?

16.09.2020.

11:48

Autor: Joško Krželj

Vjeronauk u školama - što s djecom koja ne idu na vjeronauk?

Vjeronauk u školama - što s djecom koja ne idu na vjeronauk?

Foto: - / -

Roditelji čija djeca u osnovnim školama ne pohađaju vjeronauk nezadovoljni su jer se nastava tog izbornog predmeta ne održava prvi ili posljednji sat pa učenici moraju biti na vjeronauku ili po hodnicima . Pokrenuli su peticiju kojom od Ministarstva obrazovanja traže rješenje problema.

 Zbog protuepidemijskih mjera učenici koji ne idu na vjeronauk ne mogu biti zajedno u drugim školskim prostorima. Roditelji predlažu da  se zbog toga vjeronauk održava na početku ili kraju nastave.   Joško Krželj razgovarao je s višom savjetnicom  za Vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje Sabinom  Marunčić  i profesoricom Suzanom Kačić Bartulović.  Sabina Marunčić objasnila je zbog čega  se nastava tog izbornog predmeta  ne može održavati prvi ili posljednji sat te podržala uvođenje  novog izbornog predmeta. Profesorica Kačić Bartulović kaže da grad Split  kao osnovač osnovnih škola može uvesti izborni predmet : Građanski odgoj, ali misli da bi se vjeronauk  trebao održavati u crkvama. 

 

Sabina Marunčić

Suzana Kačić Bartulović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.