Hrvatski radio

Radio Split

Vožnja vlakićem po Marjanu za Dan park šume Marjan

07.05.2021.

16:54

Autor: MV

Foto Radio Split

Foto Radio Split

Foto: - / -

U nedjelju 9. svibnja obilježava se Dan Marjana, ali zbog pandemije i radova u okviru projekta "Marjan 2020. - brdo prošlosti, oaza budućnosti", uobičajene fešte za građane na Prvom vrhu na žalost neće biti. Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan

je za građane tijekom vikenda osigurala besplatne tematske vožnje vlakićem s Rive do Sedla. Na taj način, zainteresirani će se moći upoznati s radom novootvorenog Centra za posjetitelje, posjetiti izložbu "Sveti Jere na Marjanu" u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, a nakon toga i Šantine stine gdje će moći vidjeti crkvicu svetog Jere i Ermitaže koji će za ovu priliku biti otvoreni.

Vlakić će voziti tri jutarnje i tri popodnevne vožnje u terminima: 11.00, 12.00 i 13.00 te 16.00, 17.00 i 18.00 sva tri dana nadolazećeg vikenda i to na dionici Crkva svetog Frane - Centar za posjetitelje PŠ Marjan - Muzej hrvatskih arheoloških spomenika - Šantine stine - Sedlo te natrag do Rive i polazne stanice. Broj ljudi po vožnji je ograničen, a nošenje maske preduvjet za ulazak. Također, nošenje maski uz propisane epidemiološke mjere je obavezno i tijekom posjeta Centru za posjetitelje, MHAS-u te crkvici svetog Jere na Šantinim stinama.

Na Dan Marjana u nedjelju, 09.05., u jutarnjim satima, ispred Centra za posjetitelje i tijekom jutarnjih vožnji vlakićem, posebno iznenađenje za djecu bit će klaun Spartanko koji će se družiti s najmlađim gostima.

Za one koji su već navikli da svako događanje mora biti obilježeno i „online“, priredili smo snimku koncerta Gudačkog kvarteta „Bozzotti“ pod nazivom „Jutro na Sustipanu“, a možete ga pogledati na YouTube kanalu i FB stranici Javne ustanove, na sam Dan Marjana već u 9 sati ujutro.

Prošetajte ovog vikenda do Marjana, posjetite izložbu o "marjanskom" svetom Jeri, odmorite i uživajte na Šantinim stinama ili svoje najdraže obradujete marjanskim suvenirčićem iz našeg Centra! Na dobro nam doša Sveti Duje ali i Dan Marjana! - poručili su iz ustanove Park šuma Marjan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.