Hrvatski radio

Radio Split

Vrijedna donacija Hajduka KBC-u Split

22.02.2017.

11:35

Autor: Vedrana Dedić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos danas je u prostorima splitske Neurokirurgije upravi Kliničkog bolničkog centra predao ček od 200.354 kune za obnovu požarom nastradale Jediniced intenzivnog liječenja (JIL).

Novac je prikupljen u samo jednoj večeri, na nedavno održanoj humanitarnoj Biloj noći Hajduka, čime Hajduk  pokazuje kako je njegovo djelovanje puno šire od nogometnog - kazao je Kos.

Radovi vrijedni 2 milijuna i 300 tisuća kuna bit će završeni do proljeća, naglasio je zahvaljujući na donaciji, ravnatelj  KBC-a Ivo Jurić. Najteži bolesnici zadnjih se godinu i pol dana, od požara koji je uništio jedinu jedinicu neurokirurške intenzivne njege u cijeloj Dalmaciji, liječe u drugim jedinicama i lošijim uvjetima od onih koje će tek dobiti. Velike gužve tijekom ljeta, zahtijevaju što brži dovršetak i opremanje jedinice s 8 postelja za najteže bolesnike, kazao je pročelnik Zavoda, doktor Vlatko Ledenko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.