Hrvatski radio

Radio Split

Za "Lidrano 2015" manji odaziv srednjoškolaca

02.02.2015.

19:23

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završno natjecanje LIDRANO 2015 Splitsko-dalmatinske županije održano je prvi put u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, gdje su na velikoj pozornici održani odabrani skupni dramski scenski nastupi, na 'Sceni 55' održano je pojedinačno natjecanje u scenskom govoru, a u foyeru je bila izložba školskih listova te okrugli stolovi za literarne i novinarske radove i školske listove.

U programu Lidrano ove je godine nastupilo dvjestotinjak učenika osnovnih te sedamdesetak učenika iz srednjih škola, bilježimo nešto manje zanimanje srednjoškolaca za ovo natjecanje, vjerojatno zbog toga što učenici ne dobivaju bodove za upis nego samo pohvalnice - kazao nam je ravnatelj Osnovne škole Gripe Davor Šimić, glavni organizator Županijskog natjecanja.

Recesija se osjetila i u izdavaštvu, tiskan je manji broj školskih listova, ali javljaju se i digitalni - mrežni web listovi škola, koji će biti sve brojniji - kaže nam članica Ocjenjivačkog suda za školske listove Sela Tecilazić, profesorica u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.