Hrvatski radio

Radio Split

Zadarski Stožer CZ: Nema potrebe za širenjem panike!

22.06.2020.

08:03

Autor: rzd

Zadarski Stožer CZ: Nema potrebe za širenjem panike!

Zadarski Stožer CZ: Nema potrebe za širenjem panike!

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Zadarske županije nakon vijesti da je na teniskom turniru jedan od igrača - Dimitrov zaražen koronavirusom, u priopćenju ističe da svi koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim igračem će morati u samoizolaciju uz preporuku da se jave dežurnom epidemiologu.

Priopćenje Stožera :

Kako smo primili informaciju da je tenisač Grigor Dimitrov koji je u  Zadru   igrao na teniskom turniru Adria Tour pozitivan na koronavirus, molimo sve one koji su bili s njim  u bliskom kontaktu dulje od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i jave se nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom liječniku opće prakse.  Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su sa tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave  dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku.

Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove.

Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.