Hrvatski radio

Radio Split

Zahvalnice za 415 volontera Crvenog križa

17.06.2020.

11:28

Autor: RS

Milienijska fotografija: Šime Strikoman

Milienijska fotografija: Šime Strikoman

Foto: - / -

Veliko srce i dobročinstvo na djelu pokazali su splitski volonteri koji su se u najtežim trenucima borbe protiv širenja pandemije koronavirusa odazvali akciji Gradskoga Crvenog križa i nesebično pomagali najpotrebitijima. Simbolične zahvalnice su im na Prokurativama uručili gradonačelnik

Andro Krstulović Opara i ravnatelj GDCK SplitTomislav Gojo, a u suradnji sa Šimom Strikomanom snimljena je i milenijska fotografija zahvale. Podršku akciji Crvenog križa i dodjeli zahvalnica volonterima dala je i pročelnica gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je 16. ožujka ove godine otvorilo telefonsku liniju koja je svaki dan bila dostupna našim sugrađanima, osobito rizičnim skupinama kojima je trebala pomoć u nabavi namirnica i lijekova, jer su zbog zdravstvenih razloga bili onemogućeni da izlaze iz svojih domova.

Pozivu za volontiranje u korona krizi odazvalo se 415 volontera, a njih 173 koji su aktivirani odradili su preko 2500 sati na terenu. Putem otvorenog telefona upućeno je 2850 poziva, a volonteri su pružili pomoć za 1374 osobe. Osim u dostavi hrane i lijekova, pomagali su i odlazeći im po nalaze kod liječnika ili u KBC, a pružali su im i druge vidove pomoći u ovisnosti o njihovim potrebama - izvijedstili su iz Grada Splita.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.