Hrvatski radio

Radio Split

Zajednička prijevozna karta u Splitsko-dalmatinskoj župiniji

15.12.2015.

11:41

Autor: Vedran Očašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica - Putničkog prijevoza Dražen Ratković i direktor Prometa Željko Krnić potpisali su danas u Splitu Ugovor o uvođenju zajedničke mjesečne prijevozne karte u javnom gradsko-prigradskom prijevozu u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Projekt zajedničke putne karte za vlak i autobus starta od 1. siječnja 2016, a ovaj integrirani gradsko-prigradski prijevoz odvijat će se kroz tri grada Split, Solin i Kaštela i na 13 stajališta na relaciji Split - Primorski Dolac. Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković najavio je cijene mjesečnih karata koje će se moći kupiti na prodajnim mjestima HŽ-a i Prometa po cijeni od 190 kuna za učenike i studente, do 800 za građane.

Za sada neće biti osposobljena dodatna željeznička stajališta u splitskom željezničkom tunelu, ali na tome će se intezivno raditi. 

Najveća prednost kupljene HŽ - Promet karte je mogućnost njezina korištenja u Splitu. Za sada će HŽ za potrebe održavanja 10 polazaka na ovoj liniji koristiti nagibne i dizel vlakove, a u sljedeće tri godine planira se nabavka novih vozila.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.