Hrvatski radio

Radio Split

Zapjevajmo zajedno "Moja domovina"

29.03.2020.

09:40

Autor: HRT

Foto Duško Marušić / PIXSELL

Foto Duško Marušić / PIXSELL

Foto: - / -

U HRT-ovoj akciji "Zapjevajmo Moja domovina" predloženo je da u nedjelju 29. ožujka točno u 20 sati sve hrvatske radijske postaje emitiraju pjesmu "Moja domovina", koju bi zapjevali i grtađani sa svojih balkona kao potpora zdravstvenim radnicima, policiji, vojsci i svima koji žrtvuju

svoje zdravlje za nas u borvi protiv koronavirusa.

 

Predlaže se izvođenje originalne verzijme te pčjesme čija je obrada privukla veliku pozornost na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio. Ponovno su je izveli neki od naših najpopularnijih glazbenika okupljenih u Band Aidu.
Pjesmu je izvelo točno 58 izvođača, isto kao i ratne 1991. godine. Uz soliste, neke iz originalnog Band Aida i većinom nova imena, “Moju domovinu” zapjevao je i zbor Mozartine te pjevači “A strane” i “The Voicea” iz HRT-ova zabavnogh showa, koji su legendarnoj pjesmi dali novu energiju. U remakeu su sudjelovali i glumica Zrinka Cvitešić, maestro Ivan Repušić i nogometni trener Zlatko Dalić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.