Hrvatski radio

Radio Split

Zapljena droge na trogirskom i imotskom području

02.03.2022.

10:43

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

ilustracija

ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, oštećenje tuđe stvari, računalna prijevara, dvije teške krađe, pet krađa i dva požara. U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih četiri s materijalnom štetom. Četiri osobe su lakše ozlijeđene - izvijestila je jutros policija.

Zapljena droge na trogirskom i imotskom području

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom kod kojega je prethodno, pretragom stana i drugih prostorija koje koristi na trogirskom području, pronađene su i oduzete 3PVC vrećice s ukupno 70 grama droge speed i 4PVC vrećice s ukupno 124 grama droge marihuane.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, policijski službenici PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom kod kojega je prethodno pronađeno i oduzeto 9 PVC smotuljaka s ukupno 9,8 grama droge speed, a obavljenom pretragom stana i drugih prostora koje navedeni koristi na imotskom području pronađeno je i od njega oduzeto još 2,2 grama droge speed i 0,6 grama droge kokain. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo građane na oprez vezano uz računalnu prijevaru

Zaprimljena je prijava kako je oglasila na Internetu prodaju artikla kojom prilikom je stupila u komunikaciju s osobom i preko poveznice na društvenoj mreži dala podatke o bankovnoj kartici nakon čega joj je s računa skinut novčani iznos.

U konkretnom slučaju se radi o takozvanim „phishing“ obrascima na internet stranicama, kojima nepoznati počinitelji pokušavaju od građana prevarom dobiti podatke o broju njihove kreditne kartice, vlasniku kartice i CVV/CVC kodu koji je potreban kod svih internetskih plaćanja kada platna kartica nije fizički dostupna, te gdje nije moguće zahtijevati osobni PIN platne kartice.

Upozoravamo i  savjetujemo građane da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama i pozivamo da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Provala u Splitu

Tijekom 28.2./1.3. provaljeno je u prostorije poduzeća u Velebitskoj ulici u Splitu i otuđena prijenosna računala i druga oprema. Materijalna šteta će se utvrdit naknadno, a policijski izvidi su u tijeku.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.