Hrvatski radio

Radio Split

Zapljena droge u Splitu, nadzor prometa za vikend...

22.07.2022.

11:36

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, pet prijetnji, prijevara, dva oštećenja tuđe stvari, pet krađa i četiri požara te deset prometnih nesreća od kojih sedam s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Zaplijenjena droga na splitskom području

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga, obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje koristi na splitskom području. Tom prilikom je pronađeno i od njega oduzeto ukupno 19,3 grama droge marihuane, 34,2 grama droge amfetamin, 5 tableta droge MDMA ukupne mase 1,84 grama, te jedna zasađena stabljika indijske konoplje visine 20 centimetara. Zbog sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo, protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

63-godišnjak zadobio ozljede u Splitu

U noći 21. srpnja oko 2,20 na ulici Obala kneza Domagoja u Splitu nepoznata osoba tjelesno je napala i odgurnula 63-godišnjaka koji je tom prilikom pao, te zadobio ozljede. Pružena mu je liječnička pomoć i konstatirana teška tjelesna ozljeda u vidu frakture rebara. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i pronalaska počinitelja.

Kod 35-godišnjaka pronađena dva pištolja

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom. Naime, jučer, 21. srpnja 2022. godine,  oko 02:45 sati zaprimljena je dojava kako je na području Bačvica došlo do sukoba između dva muškarca. Na mjesto dojave upućen je interventni tim policijskih službenika koji su po dolasku čuli pucanj i ubrzo pronašli muškarca koji je oko pojasa nosio dva pištolja i imao je vidljive ozlijede na licu. Odmah su od njega izuzeta dva pištolja i doveden je u službene prostorije. Obzirom da je imao vidljive ozlijede na licu, pozvani su djelatnici hitne medicinske pomoći, ali muškarac nije želio liječničku pomoć. Od 35-godišnjaka su oduzeta dva pištolja, sa spremnicima i streljivom, koju su kod njega pronađeni, a u službenim prostorijama je utvrđeno da se nalazi u alkoholiziranom stanju.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naredbe obavljena je pretraga doma i drugih prostorija. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjak neovlašteno držao i nabavio, te na javnom mjestu učinio vidljivim dva pištolja, vatreno oružje B kategorije. Nadalje utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35- godišnjak 21. srpnja 2022. oko 03 sata na području Splita u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir na način da je iz vatrenog oružja ispalio  jedno streljivo. Zbog postojanja sumnja u počinjenje prekršaja iz čl. 11., čl. 30 i čl. 35. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina i čl. 21. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uz optužni prijedlog jučer je odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu. 

Kriminalističko istraživanje nad još jednim muškarcem koji se dovodi u svezu s ovim događajem je u tijeku.

Nadzor prometa tijekom predstojećeg vikenda

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu, a u slučaju prometnih gužvi molimo ih za dodatno strpljenje i oprez u prometu.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge! - poručuje policija.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.