Hrvatski radio

Radio Split

Zasjedala Županijska skupština

27.10.2020.

06:58

Autor: Ivona Jakić

Zasjedala Županijska skupština

Zasjedala Županijska skupština

Foto: - / -

U velikoj dvorani FESB-a jučer je zasjedala Skupština Splitsko-dalmatinske županije koja je na početku sjednice raspravljala o izvješću župana o njegovom radu u prvom polugodištu ove godine. Počatak ovog razdoblja obilježila su dva događaja - preuzimanje poslova iz djelokruga državne uprave

te epidemija koronavirusa, koja ipak nije ograničila ključne projekte - kazao je župan Blaženko Boban.

 

Iako bi trebao biti menadžer i lider, župan se pokazao neodlučnim, a izostala je odluka o smjeni ravnatelja Doma u Vukovarskoj te imenovanje ravnatelja Centra za gospodarenje otpadom Lećevica - smatra oporba. Izvješće župana Blaženka Bobana je izvješće o radu upravnih službi - smatra i Lucija Puljak iz stranke Pametno.

 

Nakon dvoipolsatne rasprave s 26 glasova za i 12 protiv prihvaćeno je izvješće o radu župana u prvoj polovici ove godine. 

 

Više mi od pohvala znači konstruktivna kritika koja se iskazuje rijetko - odgovorio je župan Boban.

Vijećnici su prihvatili izvješće o poslovanju županijske Lučke uprave u prošloj godini. Izvješće je podnio ravnatelj Domagoj Maroević. Prihvaćen je i prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana Županijske uprave za ceste.

Nije prihvaćen prijedlog SDP-ovg vijećnika Mate Martinića da se s dnevnog reda povuče Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u Supetru u uvali Banj.

Jedno od pitanja u Aktualnom satu odnosilo se na bespravnu izgradnju u uvali Bene koja ni nakon godinu dana nij euklonjena - istaknula je Natalija Rajčić iz stranke Pametno, a o izostanku kvotnog zapošljavanje osoba s invaliditetom u županijskom Domu zdravlja odgovorio je ravnatelj Doma Marko Rađa.

 

ŽUPAN BOBAN O OPORBI

DANIJEL KUKOČ, SDP

LUCIJA PULJAK, Pametno

PETAR ŠKORIĆ O CESTAMA

MARKO RAĐA; RAVNATELJ DOM ZDRAVLJA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.